Zang en Acteren

Richard heeft een groot stembereik en is daarmee snel inzetbaar in diverse producties en shows. Daarnaast is hij een ras entertainer die geen enkele rol uit de weg gaat en graag met het publiek interactie heeft op een altijd waardige wijze.

Richard stond oa in de finale van het televisieprogramma Una Voce Particolare en is de frontman/leadzanger van de band 5 Decades Down en was dat jaren lang van de band TCHOM!

 

Regie

Naast zanger, acteur is Richard bovenal regisseur van, theatershows, musicals, popkoren, muziekspektakels, concerten in alle muziekstijlen en tegenwoordig ook van films. 

Voor een show verzorgd hij indien gewenst een script, draaiboek, regie, choreografie, vertalingen, kleding ontwerp, decorontwerp, licht ontwerp en geluids ontwerp. Ook heeft hij, wanneer dat nodig is, een vast team aan licht en geluid dat hij kan inzetten.

Voor beide disciplines werkt Richard met en voor zowel amateurs, semi-profs al professionals en geeft hij workshops in onder andere, presentatie, drama, spel, zang coaching etc. Door zijn directe, respectvolle en humoristische en duidelijke manier van communiceren is hij een graag geziene gast in de theater wereld en heeft hij het vermogen om zijn spelers en daarmee de productie te laten groeien. Dat is altijd zijn streven..

Richard verzorgde de regie voor onder andere; Vocal groepen; The New Voices, Popkoor Repeat, Popkoor Future, Popkoor The Happening, Popkoor Noiz, Dijksound Eemnes, Just Fabulous, etc. Theater/musical groepen; Rijnstad Vocaal Theater, Music for All, Music All, Studio 65, Theaterkoor Caecilia, etc.

Zo regisseerde hij oa; Titanic de Musical (2008 & 2018), Hair, Beauty and the Beast, Scrooge, Carpe Noctem, Rent, The Wave, Jesus Christ Superstar, 3 Musketiers, The Passion, Into the Woods en vele andere bekende, minder bekende en zelf geschreven producties. Ook zijn, zijn producties meerdere malen genomineerd voor een musical award.

Verder is Richard verbonden aan Saxion Hogeschool voor wie hij de grote bijeenkomsten en theatershows regisseert.

Hij ontwikkelde speciaal voor koren en vocal groepen de theater formule “KOOREOGRAFIE”.

 
logo
show
 
© Copyright 2014, Richard Sprokkereef.  |  Webdesign door MELEXON Technologies.
  facebook twitter linked-in